Pečená kotleta ze selátka se zelenou čočkou a hráškem
podle Petra Spálenky, kuchaře z hotelu Angelo v Plzni.
Suroviny:
800 g kotlet
1 dcl olivového oleje
snítka rozmarýnu
sůl
mletý pepř
200 g zelené čočky
50 g choriza (španělský pikantní salám)
50 g hrášku
trocha jarní cibulky
stroužek česneku
1 větvička řapíkatého celeru
Postup:
Kotletu s kostí nasekáme na 4 porce a kost obnažíme od masa ze dvou třetin. Osolíme, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem. Zprudka opečeme na pánvi. Vložíme do rozpálené trouby na 180-200 °C a dopečeme 10 minut.
Mezitím uvaříme čočku ve vodě.
Maso vyjmeme a do výpeku přidáme nastrouhaný česnek.
Čočku scedíme, chorizo nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme na oleji. Přidáme hrášek, celer uvařenou čočku a směs orestujeme.
Přisypeme cibulku, zalijeme troškou výpeku, osolíme a opepříme.
Opečenou směs čočky a zeleniny vložíme na talíř, navrch přidáme maso.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.