Pilotní provoz regionálního odpojování díky DAB+ v Sasku-Anhaltsku pokračuje

24. říjen 2017

Multiplex obsahuje regionální verze stanic Radio Brocken a radio SAW, a to mimo jiné pro regiony Halle, Harz a Magdeburg.

Medienansalt Sachsen-Anhalt (MSA), mediální regulátor pro německou spolkovou zemi Sasko-Anhaltsko, rozhodl, že zkušební vysílání regionálního odpojování zpravodajství a reklam v tomto regionu může na platformě DAB+ pokračovat. Podílí se na něm Funkhaus Halle, VMG, ifak, Hochschule Anhalt, telekomunikační operátor Media Broadcast, Fraunhofer Erlangen a AVT. Testy probíhají na kanálu 11C.

Multiplex obsahuje regionální verze stanic Radio Brocken a radio SAW, a to mimo jiné pro regiony Halle, Harz a Magdeburg. Pilířem tohoto rozhlasového DAB+ multiplexu jsou vysílače Magdeburg/Burg Kapaunberg, Schneidlingen a Halle/Petersberg – všechny s výkonem 5 kW ve vertikální polarizaci. S nižšími výkony pak šíří svůj signál Brocken (2,5 kW) a Wittenberg/Gallunberg (1 kW). Při zlepšených podmínkách je možné realizovat příjem i na území Čech, což však vyžaduje venkovní anténu pro III. pásmo.

autor: lukpo
Spustit audio