Plzeň bude dočasně bez DVB-T signálu Mňam TV, situace se může dotknout i dalších měst

1. listopad 2017

V době, kdy Mňam TV nebude v západočeské metropoli vysílat, by se měla na její pozici objevit statická obrazovka s grafickou informací, aby diváci věděli, co se stalo.

Obyvatelé Plzně budou dočasně bez terestrického signálu tematické stanice Mňam TV. Novinka souvisí s avizovaným odchodem kanálu ze satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. Právě signál z družice sloužil jako distribuční cesta pro vysílač Regionální sítě 17 na kanálu 37. Provozní ředitel RTI cz Roman Kropáček webu Digitální rádio potvrdil, že situaci s majitelem televize řeší a stav odhaduje na týden až čtrnáct dní.

V době, kdy Mňam TV nebude v západočeské metropoli vysílat, by se měla na její pozici objevit statická obrazovka s grafickou informací, aby diváci věděli, co se stalo. K podobné situaci by mohlo teoreticky dojít i v dalších městech, a to za podmínky, že provozovatel televizního multiplexu používá satelit jako distribuční signál na vysílač. Na distribuci Mňam TV v kabelových a IPTV sítích se nic nezmění, pokračovat bude beze změny. V tuto chvíli se nemění ani nic na distribuci sesterské stanice Mňau TV. V Praze je stále šířena také promo obrazovka Kutil TV.

autor: lukpo
Spustit audio