Plzeň doplatila na hrubé chyby, s Astrou Giurgiu prohrála 1:2

Po třech zápasech v Evropské lize má Viktoria Plzeň pouhé dva body a vzdálil se jí postup. V souboji Astrou Giurgiu chybovali obránci Limberský s Baránkem a umožnili rumunskému týmu vyhrát ve Štruncových sadech 2:1. Ve skupině je český mistr poslední.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Martin Zeman

Zklamaný Martin Zeman | Zdroj: ČTK

Roman Pivarník měl problémy se složením obrany. Baránek s Řezníkem se nakonec uzdravili a oba nastupili v základní sestavě, jenže největší osobnost mistrovské defenzivy, Roman Hubník, s týmem ještě ani nezačal trénovat.

Stoperská dvojice Viktorie tak nastupila ve složení Baránek – Hejda a měla velké problémy s útočníkem Dennisem Alibecem. Rumun si celý první poločas zabíhal za plzeňskou obranu a závěru první pětačtyřicetiminutovky se trefil. Po individuální chybě Limberského obstřelil Kozáčika.

Viktoria častěji držela míč, měla i víc střel, ale nedokázala využít tlak. Střely z dálky zkoušel Kace, silou na bílou obranu několikrát útočil dnešní kapitán Marek Bakoš, oba neúspěšně.

Platonický tlak českého mistra po změně stran vyústil v další hrubku. Baránek namazal míč Alibecovi a jeho centr ztečoval za záda vlastního brankáře Hořava.

Naděje nad zataženými Štruncovými sady vysvitla pět minut před koncem. Poznar se vrhl do pokutového území, upadl a rozhodčí odpískal pokutový kop. Nadvakrát ho proměnil Hořava a snížil. Žádný drtivý závěrečný tlak se ale nekonal a Plzeň prohrála s Astrou Giurgiu 1:2.

Rumunský tým se se třemi body dostal na třetí místo skupiny E právě před Plzeň. S pěti body vedou po vzájemné remíze 3:3 AS Řím a Austria Vídeň.

Plzeň hrála jako poslední z českých zástupců. V podvečerních zápasech Liberec na domácí půdě podlehl Fiorentině, Sparta veze tři body z Izraele.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme