Plzeňská Viktorka večer přivítá fotbalisty Příbrami

18. únor 2017

Fanoušci Viktorie Plzeň čekají na další prvoligový zápas. Několikaměsíční fotbalový půst končí dnes večer, kdy Západočeši přivítají na svém trávníku nejhorší tým podzimu Příbram. V prvním vzájemném zápase sezóny Západočeši zvítězili v Příbrami 3:0. Pro Viktoriány to ale dnes může být svým způsobem zrádné utkání.

„V lize není jednoduchý soupeř. Když si tohle nenastavíme dobře, tak můžeme ztrácet body s každým, takže podcenění určitě nepřipadá v úvahu," řekl plzeňský obránce David Limberský. O tom, že by do prvního jarního zápasu nedali Viktoriáni absolutně všechno, jednoduše nepochybuje.

Plzeňští fotbalisté se na dnešní utkání těší a věří, že Příbram opět porazí

Čekání na první jarní prvoligový zápas od konce listopadu bylo ale pro Viktoriány dlouhé, pocity hráčů před prvním výkopem tak nejsou nijak překvapivé.

„Jsme plní očekávání a určitě se těšíme, až to zas vypukne. Musíme se udržovat ve střehu a nepodcenit žádný zápas. Takže samozřejmě i trošku nervozity k tomu patří," svěřil se David Limberský.

„Pauza byla dlouhá, takže se těším moc. Teď už to bude takový koloběh, co každého baví," přitakal obránce Aleš Matějů. Oba kolegové z obrany se navíc shodují i v tom, že Příbram může být na úvod jara ne úplně snadným soupeřem.

„Nepříjemný soupeř, který bude hodně bojovat, bude hodně poctivý. Myslím si, že máme silný tým na to, je porazit a doufám, že to zvládneme," vyjádřil své přání Aleš Matějů.

V zápase proti Příbrami budou k dispozici všichni až na dlouhodobě zraněné Václava Pilaře a Jana Baránka. Záložník Martin Chrien už sice začal trénovat, plné zápasové zatížené ale zatím nezvládne. Definitivní sestavu odtajní trenéři Viktorie až těsně před zápasem. Ten začne ve Štruncových sadech dnes v 18:45 hodin.

autoři: Směna ČRo Plzeň , jnm
Spustit audio