Po Šlachtovi jde do civilu i elitní detektiv Komárek, další odchod chystají

Plánovaná reorganizace u policie si vynutila další odchody od Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Jeho řady podle informací MF Dnes opouští po Robertu Šlachtovi také elitní detektiv Jiří Komárek a služební poměr dále chystají ukončit plukovník Karel Mikuláš, někdejší vedoucí expozitury v Plzni, nebo odborník na krádeže aut Jaroslav Pelc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odstupující šéf ÚOOZ Robert Šlachta

Odstupující šéf ÚOOZ Robert Šlachta | Foto: Filip Jandourek

Podle informací MF Dnes už Jiří Komárek policii opustil. Bývalý šéf ostravské expozitury deníku potvrdil, že je od července v civilu. Mikuláš s Pelcem chystají svůj odchod údajně na srpen, respektive září.

K 30. červnu požádalo o ukončení služebního poměru u ÚOOZ pět lidí, včetně Roberta Šlachty. Dnes už bývalý šéf protimafiánského útvaru rezignoval ke konci minulého měsíce z důvodů plánované reorganizace policie.

Ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD v polovině minulého měsíce podpisem stvrdil vznik Národní centrály proti organizovanému zločinu, pod níž se sloučí protimafiánský a protikorupční útvar.

msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme