Poblíž Chotěboře havaroval opilý řidič kamionu. Nadýchal bezmála 2,5 promile

24. květen 2017
Zprávy z

Poblíž Chotěboře u Nové Vsi havaroval v pondělí večer kamion. Jednalo se o prázdnou cisternu k převozu tekutých látek. Řidič (31) nezvládl pravotočivou zatáčkou a s celou soupravou vyjel mimo silnici, kde se převrátil. Policisté na místě zjistili, že je opilý. Nejprve nadýchal 2,44, později 2,29 promile.

Dopravní nehoda, při které jen náhodou nebyl nikdo zraněn, se stala v pondělí večer, před 19. hodinou na silnici II/345 mezi Chotěboří a Novou Vsí ve směru na Golčův Jeníkov.

„Na místo byla vyslána nejbližší policejní hlídka. Jednatřicetiletý řidič nákladního vozidla Scania s návěsem – jednalo se o cisternu - po projetí pravotočivou zatáčkou nezvládl řízení a vyjel vpravo na nezpevněnou krajnici. Poté s vozidlem sjel do pravého silničního příkopu, kde se souprava převrátila na pravý bok,“ řekla k případu mluvčí policie Dana Čírtková.

Řidič před jízdou pil, zjistila hlídka na místě. Při druhém měření nadýchal 2,29 promile. „Řidič se na výzvu policistů podrobil ve zdravotnickém zařízení lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.“

Škoda, která vznikla na nákladním voze a silnici, se šplhá k 80 tisícům. Mladý řidič bude muset své jednání patrně vysvětlovat před soudem, je totiž podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

autor: mik
Spustit audio