Počet DAB+ vysílačů pro Bádensko-Württembersko na kanálu 8D se rozrostl

25. duben 2018

Programová nabídka v německé spolkové zemi je velmi bohatá. Funguje zde několik veřejnoprávních sítí, které doplňují dva velké privátní multiplexy.

Počet DAB+ vysílačů fungujících ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko na kanálu 8D se nadále rozrůstá. Multiplex SWR Baden-Württemberg Süd (identifikace SWR BW S) byl spuštěn v nové lokalitě Villingen-Schwenningen/Marbach. Posílení pokrytí touto sítí je významné. Výkon vysílače je 10 kW ve vertikální polarizaci. V současné době funguje na kanálu 8D třináct lokalit, některé z nich čeká přeladění na nový kanál 8A.

Jak již z názvu multiplexu vyplývá, šířeny jsou v něm pouze veřejnoprávní programy německé SWR. Jedná se mimo jiné o SWR 1 Baden-Württenberg, SWR 4 Süd, SWR 4 Ulm a další regionální verze SWR 4. Programovou nabídku doplňují ještě stanice SWR Aktuell, Das Ding a příležitostný program SWR Maimarktradio. Bádensko-Württenbersko je jednou z německých spolkových zemí, kde je DAB+ vysílání v pokročilé fázi vývoje. Programovou nabídku veřejnoprávního rozhlasu na čtyřech kanálech doplňují sítě DR Deutschland a DRS BW.

autor: lukpo
Spustit audio