Počet klientů O2TV překročil na konci prvního kvartálu hranici 240 tisíc

27. duben 2018

„Mezi zákazníky je stále oblíbená doplňková služba Multi, která domácnostem umožňuje sledovat O2TV na více televizorech najednou,“ uvedla mluvčí O2 Lucie Jungmannová.

O2TV, největší IPTV služby na trhu, jejímž provozovatelem je společnost O2 Czech Republic, měla k 31. březnu letošního roku 243 tisíc klientů. Vyplývá to z hospodářských výsledků, které firma zveřejnila dnes ráno. Oproti předchozímu čtvrtletí se tak službě podařilo získat šest tisíc nových klientů. Dá se předpokládat, že firma bude v tomto segmentu nadále růst. Po fotbalové Lize mistrů UEFA nedávno oznámila kompletní pokrytí nejvyšší domácí hokejové ligy.

„Mezi zákazníky je stále oblíbená doplňková služba Multi, která domácnostem umožňuje sledovat O2TV na více televizorech najednou. Tuto službu na konci března 2018 využívalo již více než 36 tisíc domácností a O2 tak eviduje již téměř 280 tisíc aktivních set top boxů,“ uvedla mluvčí O2 Czech Republic Lucie Jungmannová. Nárůst výnosů z televizní platformy se dostal na hodnotu 8 %. Meziročně rostla O2TV o 21 tisíc klientů. Operátor ve své službě provozuje exkluzivně kanály O2TV Sport, O2TV Fotbal a O2TV Tenis, které jsou jeho hlavními lákadly.

autor: lukpo
Spustit audio