Podmínky v Austrálii jsou divoké, říká Štěpánek po kvalifikaci na úvodní grandslam

Dva české tenisty navíc uvidí fanoušci při úvodním grandslamu sezony. Do hlavní soutěže Australian Open prošli Kristýna Plíšková v ženské dvouhře a Radek Štěpánek v mužském singlu. Sedmatřicetiletého reprezentanta v minulých sezonách trápily časté zdravotní potíže, kvůli kterým se z nasazeného hráče stal postupně tenista druhé stovky světového žebříčku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek na French Open v utkání s Tomášem Berdychem

Radek Štěpánek na French Open v utkání s Tomášem Berdychem | Zdroj: Reuters

Už nikdo neuvidí Radka Štěpánka vzdát se svých cílů?
Já si myslím, že nikdy neviděl a zůstane to tak. Vím, že už mě spousta lidí mnohokrát odepisovala, takže mě tyhle věci míjí a já si jedu svoje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Štěpánek se navzdory náročným klimatickým podmínkám kvalifikoval na Australian Open. V Austrálii s ním mluvil Jaroslav Plašil

Jak motivuje vyhraná kvalifikace? Ze sociálních sítí se fanoušci dozvídali, že podmínky byly pokaždé jiné…
Bylo to divoké. První den 42 stupňů, přerušeno kvůli vedru. Pak jsem nastupoval vlastně až někdy v půl osmé večer. Ve třetím setu nám na půl hodiny vypli světla. Třikrát se přerušovalo kvůli dešti, pak tady zase byla bouřka.

A další den se člověk probudí a je 17 stupňů, venku na místní poměry v podstatě mrzne, až to praští. Člověk musí být připravený na všechno. Už jsem toho zažil spoustu a jsem rád, že jsem se tomu vždycky správně přizpůsobil.

Je jiné vyhrát kvalifikaci teď po tom žebříčkovém pádu než na začátku kariéry, kdy se člověk prokousává nahoru úplně poprvé?
Mám pocit, že se tam prokousávám znova, takže jsem neměl problém nastoupit do kvalifikace. Bral jsem to tak, že je to turnaj jako každý jiný.

A na to, abych mohl další týden nastoupit, musím tenhle miniturnaj, respektive svoji sekci, vyhrát. A to se mi povedlo. Samozřejmě jsem za to rád, protože jsem se cítil výborně.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme