Podnikatel Milkovics opět šachuje s distribucí, Mňam TV odejde ze satelitu

30. říjen 2017

„V rámci distribuční strategie společnosti S&P Broadcasting jsme se rozhodli posílit DVB-T distribuci, která přináší výrazně vyšší návratnost našich investic,“ tvrdí oficiálně provozovatel stanice.

Maďarský podnikatel Pál Milkovics prostřednictvím své společnosti S&P Broadcasting opět mění distribuční mix, v němž bude nabízet své kanály Mňam TV a Mňau TV. Firma ke konci října ukončí šíření své kulinářské televize prostřednictvím satelitu Astra 3B. Program tak již nebude od 1. listopadu dostupný v nabídce služby Skylink. Již dříve zde byla vypnuta distribuce stanice Mňau TV. Jako oficiální důvod uvádí Milkovics změnu distribuční strategie.

„V rámci distribuční strategie společnosti S&P Broadcasting jsme se rozhodli posílit DVB-T distribuci, která přináší výrazně vyšší návratnost našich investic, než je tomu u distribuce přes satelit. Z tohoto důvodu odchází Mňam TV nyní koncem měsíce října ze satelitní platformy Skylink a postupně se zvýší pokrytí distribuce všech kanálů S&P Broadcasting přes regionální multiplexy." konstatoval Pál Milkovics, generální ředitel společnosti S&P Broadcasting. Připomeňme, že Mňam TV opustila pozemí vysílání koncem loňského roku, aby se do něj o půl roku později opět vrátila. Firma S&P Broadcasting nedávno získala licenci pro svou chystanou televizi Kutil TV, na léto avizovanou zpravodajkou stanici z24, na níž se měl podílet i Vladimír Železný, v plánovaném termínu nespustila. Provozovatel tvrdí, že se tak má stát nakonec v příštím roce.

autor: lukpo
Spustit audio