Podzimní ptačí migrace – úžasné přírodní divadlo

10. září 2012

Zrovna v těchto dnech probíhá jedno z nejúžasnějších přírodních divadel - ptačí stěhování. Můžete ho obdivovat s námi během Evropského Festivalu ptactva.

Evropský festival ptactva
Zveme vás na podzimní vycházky za pozorováním ptáků, které se uskuteční na téměř padesáti místech po celé ČR o víkendu 6. - 7. 10. 2012. Festival současně probíhá v celé Evropě a letos jej celoevropsky poprvé koordinuje právě Česká společnost ornitologická!
Konkrétní přehled vycházek naleznete na na stránkách ČSO zde. Součástí akcí je pozorování ptáků, na mnoha místech i ukázky kroužkování, někde je doplněno i o soutěže a hry pro děti.

Africká sezóna projektu Spring Alive
Tak jako stěhovaví ptáci míří na svá zimoviště do Afriky, přesouvá se za nimi i projekt Jaro ožívá (Spring alive). V osmi afrických zemích budou letos děti sledovat přílety poslů jara. Přeneseně je můžete sledovat i vy, čtením novinek na www.springalive.net a sledováním záznamů jejich pozorování v blogách na stránkách jednotlivých zemí. Připravíme pro vás i několik podzimních novinek z cest a zimování našich poslů jara.

autor: ČSO
Spustit audio