Pohádku Anděl Páně 2 už vidělo přes milion diváků. Mluví se o pokračování

Pokračování úspěšné filmové pohádky Jiřího Stracha Anděl Páně 2 zlomilo další rekord. Podle údajů distribuční společnosti Falcon už totiž film vidělo přes 1 milion diváků, navíc za pouhých šest týdnů od premiéry. Na stůl se přitom vrací i otázka třetího dílu, kterou tvůrci k dosažení milionové hranice přislíbili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Dvořák (vlevo) a Ivan Trojan v pohádce Anděl Páně 2

Jiří Dvořák (vlevo) a Ivan Trojan v pohádce Anděl Páně 2 | Foto: Česká televize, Marlene Film Production

„Jeden z nás bezelstně řekl, že budeme uvažovat o Andělu Páně 3, když přijde milion diváků do kin. Chtěli jsme tak naznačit, že se s Andělem Páně loučíme. Vy jste se ale rozhodli tuto milionovou metu dobýt. A protože co se slíbí, je mravné i splnit, nezamykáme Petronelovi a Uriášovi jednou provždy dveře,“ vzkazují divákům tvůrci v čele s režisérem Jiřím Strachem.

Anděl páně 2 v lize výjimečných. Strachova pohádka utržila už 100 milionů

Číst článek

Stejně jako s druhým filmem ale nehodlají produkci uspěchat a počkají si na kvalitní nápad a scénář.

Překonání milionové hranice diváků se tak zapsalo k dalším úspěchům Anděla Páně 2. Vedle toho se stal nejúspěšnějším českým filmem uplynulého roku a zároveň vůbec nejnavštěvovanějším filmem v českých kinech. Je také teprve třetím českým filmem, který vydělal na tržbách přes 100 milionů korun.

Herci Jiří Dvořák (vlevo) a Ivan Trojan s režisérem Jiřím Strachem | Foto: Česká televize

Zatím poslední český film, který překročil hranici milionu diváků, byla komedie Jiřího Vejdělka Ženy v pokušení v roce 2010. Od vzniku žebříčku návštěvnosti na tuto metu dosáhlo 10 filmů, mimo jiné Tmavomodrý svět nebo Vratné láhve. Anděl Páně bude jedenáctým.

„Dosažení mety jednoho milionu diváků je pro nás velkým svátkem. Nejen proto, že se to žádnému filmu v českých kinech nepovedlo již více šest let. Trh se výrazně proměnil a život filmů velmi zkrátil. O to víc je takový moment cennější,“ říká za distribuční společnost Falcon Jan Bradáč.

Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme