Policie opět kontrolovala expolicistu Kadlece, řídit může až do rozhodnutí soudu

Policisté znovu kontrolovali svého bývalého kolegu Karla Kadlece. Tentokrát poté, co dostali oznámení o podezřelém chování řidiče jedoucího pražskými Vinohrady. Kadlec se podrobil dechové zkoušce i testu na přítomnost drog. Obě kontroly byly negativní, nedopustil se žádného přestupku, a tak nebyl důvod pro jeho zadržení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Expolicista Karel Kadlec řídí, i když na Vinohradech opilý naboural desítky aut

Expolicista Karel Kadlec řídí, i když na Vinohradech opilý naboural desítky aut | Foto: zdroj: ČT24

Vyplývá to z vyjádření policie na webu. Kadlec naposledy havaroval minulý pátek, další jeho nehody řeší policie a soudy. Přitom může jezdit autem až do konečného soudního verdiktu.

Policisté mu při incidentech nemohli zabavit řidičský průkaz, protože ho nepředložil. Pak už k tomu nemají oprávnění a musejí počkat na rozhodnutí soudu.

Poslední Kadlecova nehoda, kterou policisté stále vyšetřují, se stala na křižovatce ulic Korunní a Budečská. Policie uvedla, že byl zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné látky.

Dechovou zkoušku a lékařskou prohlídku tehdy odmítl. Případ se stále vyšetřuje. Podle médií se Kadlec policistům prokázal náhradním dokladem.

Mluvčí pražské policie Andrea Zoulová v úterý uvedla, že policisté mají oprávnění, ale nikoliv povinnost zadržet řidičský průkaz na místě kontroly.

„Tohoto oprávnění policista využije v okamžiku, kdy se řidič prokazatelně dopustí protiprávního jednání a sledovaného účelu nelze dosáhnout jinak, kdy nutnou podmínkou je, aby řidič měl v době kontroly řidičský průkaz u sebe,“ uvedla dnes Zoulová.

V minulosti naboural 29 aut

Kadlec už dříve v polovině dubna naboural v Šumavské a přilehlých ulicích na Vinohradech 29 aut. Když ho tehdy dostihli policisté, nejprve odmítl orientační dechovou zkoušku a opět nechtěl předložit řidičský průkaz.

Souhlasil však s převozem na lékařské vyšetření spojené s odběrem krve, kde mu bylo podle policie zjištěno 1,31 promile alkoholu. Škoda na havarovaných autech byla vyčíslena na více než dva miliony korun. Ministr vnitra Milan Chovanec nechal Kadlece kvůli dubnovému incidentu propustit ze služby.

V březnu 2015 podle obžaloby neubrzdil svůj jeep a narazil do auta, které před ním zastavilo kvůli chodcům na přechodu. Po nehodě navíc nacouval do auta asistenční služby, která na místo přijela.

Za zavinění nehody pod vlivem alkoholu mu soud letos v červnu nepravomocně udělil podmíněný osmiměsíční trest a zakázal mu také na dva a půl roku řídit.

ČTK, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme