Policie kvůli anonymu vyklidila lyžařský areál na Jesenicku. Bombu nenašla

Policisté a hasiči kvůli anonymnímu oznámení o uložení bomb v lyžařském areálu Ramzová na Jesenicku evakuovali 300 lidí. Areál prohledávali od rána do 14:00, žádnou bombu však nenašli. Museli zkontrolovat mimo jiné několik kilometrů sjezdovek a několik budov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie provede více namátkových kontrol. Návštěvníci uvidí policisty zejména na Železnorudsku a Kašperskohorsku. Zaměří se na kontrolu parkování a užívání alkoholu a návykových látek. S Františkem Zelenkou (vpravo) je na svahu i Bohumil Ouda

Policie provede více namátkových kontrol. Návštěvníci uvidí policisty zejména na Železnorudsku a Kašperskohorsku. Zaměří se na kontrolu parkování a užívání alkoholu a návykových látek. S Františkem Zelenkou (vpravo) je na svahu i Bohumil Ouda | Foto: Jitka Englová

Policisté po neznámém oznamovateli pátrají. "V této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na pět let. Zjišťují také výši škody, která jednotlivým subjektům vznikla," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

"Do opatření bylo nasazeno 25 policistů včetně policejního psovoda z Olomouckého a Pardubického kraje se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin, deset hasičů Hasičského záchranného sboru z Jeseníku a dvou členů Horské služby," uvedla mluvčí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme