Policisté vyšetřují příčiny výbuchu domu v Českých Budějovicích. Zemřeli tři lidé

Policisté a hasiči pokračují ve vyšetřování výbuchu rodinného domu v Českých Budějovicích. Při neštěstí na Štědrý den zemřeli tři lidé, muž a žena středního věku a dítě. Lidická ulice zůstává pro dopravu uzavřená.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trosky domu v Lidické ulici v Českých Budějovicích, který na Štědrý den zničil výbuch

Trosky domu v Lidické ulici v Českých Budějovicích, který na Štědrý den zničil výbuch | Zdroj: ČTK

Kriminalisté zajišťují na místě stopy a trosky domu prohledal i policejní pes vycvičený na vyhledávání hořlavých látek.

„Došlo k částečnému stržení prostor domu, které hrozily, že by měly spadnout. Teď tam bude nadále pracovat naše skupina kriminalistů,“ popsal situaci na místě policejní mluvčí Miroslav Doubek.

V pohotovosti je podle primátora Jiřího Svobody (ANO) i úklidová služba ASA. „Až to umožní policie a hasiči, tak uklidí ten prostor, aby mohly trolejbusy projíždět po Lidické,“ uvedl Svoboda.

Dopravní omezení včetně vyloučení trolejbusové dopravy v Lidické ulici by mělo trvat pravděpodobně do soboty. Náhradní dopravu město zajistilo autobusy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyšetřování výbuchu domu v Českých Budějovicích sleduje reportérka ČRo Mária Pfeiferová

Dům nyní demoluje stavební firma kvůli bezpečnosti. Stojí už jen dvě obvodové zdi. Práce se stavební rodinou koordinuje krizové oddělení města.

U policejní pásky se shromažďovaly desítky zvědavců z celých Českých Budějovic a spekulovaly o příčinách. Do uzavřené části ulice policie pouštěla pouze ty, kdo v ní bydlí.

Ke klasické policejní evakuaci nedošlo. Záchranáři pouze doporučili obyvatelům, aby se v době prací v okolních objektech nezdržovali. Většina lidí se už vpodvečer vrátila do svých domovů.

Policie čeká na soudní pitvu obětí a výsledky vyšetřování. Informace chce zveřejnit nejdřív začátkem příštího týdne.

Na místě rodinného domu v Lidické ulici v Českých Budějovicích pokračuje vyšetřování příčin výbuchu a požáru | Foto: ČTK

K výbuchu a následnému požáru garáže a poté celého přilehlého domu v Lidické ulici vyjížděli hasiči a policisté na Štědrý den krátce po poledni. Po uhašení garáže byla uvnitř nalezena mrtvola muže. Po dohašení a průzkumu celého domu našli hasiči další dvě ohořelá těla.

Totožnost obětí ani údaje o tom, zda šlo o členy jedné rodiny, policie s ohledem na pozůstalé zatím nezveřejnila. Podle Doubka budou pro policejní vyšetřování důležité výsledky soudních pitev obětí.

ČRo, Mária Pfeiferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme