Policisté, kteří zasahovali v kavárně proti vražedkyni ze Smíchova, jsou vinni, rozhodl soud

Obvodní soud pro Prahu 1 uznal vinnými dva policisty, kteří zasahovali proti Michelle Sudků poté, co chtěla zabíjet v kavárně na pražském Újezdě. Potrestal je trestním příkazem. Informaci České televize potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1. Konkrétní druh ani výši trestu soud nezveřejní, dokud nebude výsledek sdělen účastníkům řízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočnice ze Smíchova Michelle Sudků (archivní fotografie)

Útočnice ze Smíchova Michelle Sudků (archivní fotografie) | Foto: Filip Jandourek

Státní zástupci obžalovali policisty z místního oddělení na Malé Straně na začátku března. Za zneužití pravomoci pro ně navrhli zákaz činnosti. Podle zákona je možné trestním příkazem uložit zákaz činnosti až na pět let, maximálně roční podmínku, domácí vězení, obecně prospěšné práce nebo peněžitý trest.

Policisté čelí obžalobě kvůli incidentu, který se odehrál loni 5. července v kavárně na Újezdě. Sudků, které soud pravomocně uložil 30 let vězení za vraždu a pokus o ni, se tam pokusila uškrtit zákaznici. Útočnice byla převezena do psychiatrické nemocnice v Bohnicích, lékaři ale informace o útoku od policistů nedostali. Pacientku zanedlouho propustili a ta ve stejný den ubodala ženu v obchodním centru na pražském Smíchově.

Oba policisté mohou proti rozhodnutí podat odpor, v tom případě by soudkyně musela nařídit hlavní líčení.

Postup nemocnice vyšetřovala komise, podle které lékaři nepochybili. Státní zástupci ale situaci v léčebně stále prošetřují pro podezření z nepřekažení trestného činu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme