Polská Eska TV skončí v DVB-T 28. září, nahradí ji nová televize

30. srpen 2016

Hlavním zaměřením Eska TV má být nadále hudba, 8TV bude jako bezplatná stanice vysílat i zábavné a zcela nové formáty, reality show i dramatické pořady.

Polská hudební stanice Eska TV ukončí distribuci v tamní nabídce pozemní digitální televize 28. září. Médiím to včera oznámil provozovatel stanice, skupina ZPR Media. Oproti původně avizovaným plánům ale neskončí Eska TV úplně. Nadále bude pokračovat jako stanice šířena v kabelových a IPTV sítích i u satelitních operátorů. Program Eska TV nahradí v polském DVB-T stanice 8TV (Ósemka) a bude nadále klást důraz na mladé publikum a nabídne formáty, na něž jsou diváci zvyklí.

Zatímco doposud byla rodina kanálů ZPR Media zaměřená zejména na publikum od šestnácti do pětatřiceti let, díky novému programování chce jejich provozovatel oslavit lidí až do pětačtyřiceti let. Hlavním zaměřením Eska TV má být nadále hudba. 8TV bude jako bezplatná stanice vysílat i zábavné formáty, zcela nové pořady, reality show i dramatické pořady. Ósemka TV počítá stejně jako Eska TV i se šířením v kabelových sítích a na satelitu. Lze tedy počítat s tím, že program se ještě v průběhu letošního roku objeví i na družici Astra, pozice 13 stupňů východně.

autor: lukpo
Spustit audio