Polská hudební stanice Eska TV se vrátí do DVB-T, provozovatel chystá změny

7. červen 2017

Eska TV bude v rámci pozemní distribuce k dispozici ve standardním rozlišení, operátoři placených služeb však budou mít k dispozici i verzi v HD kvalitě.

Skupina ZPR Media chystá změny v portfoliu svých stanic. Hudební fanoušky potěší návrat stanice Eska TV do pozemního vysílání DVB-T. Eska TV nahradí vysílání kanálu 8TV, z čehož vyplývá, že se tento program vrací na terestrickou anténu. O plánovaných změnách informuje na svém webu polský operátor Vectra, potvrdil je i web media2.pl. Stávající vysílání Eska TV má nahradit v placených službách nová televize Eska TV Extra HD.

Eska TV bude v rámci pozemní distribuce k dispozici ve standardním rozlišení, operátoři placených služeb si ale budou moci vybrat, zdali nebudou chtít tento program šířit i ve vysoké kvalitě obrazu (HDTV). Změny mají nastat již příští týden, konkrétně v pátek 16. června, společnost ZPR Media o nich ale prozatím oficiálně neinformovala. Publikované zprávy pochází v tuto chvíli od operátorů, které vysílatelé spravují vždy s předstihem. Vedle Eska TV budou šířeny v multiplexu 1 nadále programy TVP ABC, ATM Rozrywka, TTV, TV Trwam, Polo TV, Stopklatka a Fokus TV.

autor: lukpo
Spustit audio