Polská televize TVP nabídne zprávy v angličtině, k dispozici budou i u českých operátorů

26. únor 2018

Důvod, proč plánuje Telewizja Polska vysílat zpravodajství v angličtině, je vcelku jasný – snaha oslovit co nejširší publikum, a to nejen Poláky žijící mimo svou rodnou vlast.

Polská veřejnoprávní televize začne vysílat svou hlavní zpravodajskou relaci Wiadomosci v angličtině, a to na svém kanálu TVP Polonia, který je také součástí nabídek několika operátorů v České republice, například O2TV nebo T-Mobile TV. Instituce o tom informovala prostřednictvím tiskové zprávy. Wiadomosci v angličtině budou vysílány vždy ve dvě hodiny ráno, což však díky dnes běžně dostupné funkci zpětného zhlédnutí nebude žádný problém.

Důvod, proč plánuje Telewizja Polska vysílat zpravodajství v angličtině, je vcelku jasný – snaha oslovit co nejširší publikum, a to nejen Poláky žijící mimo svou rodnou vlast, ale i smíšené rodiny. Opatření zpravodajství anglickým jazykem má divákům přinést snadné porozumění o dění v Polsku a tamních hlavních politických a společenských událostech. Zbývající časy magazínu Wiadomosci, tedy ve 20.00 a v 0.15, zůstávají beze změny. Zájemci mohou najít stream tohoto programu bezplatně také na adrese www.tvppoloniastream.tvp.pl.

autor: lukpo
Spustit audio