Polsko oslavilo Den nezávislosti, vrátila se digitální stanice Radio Chopin

13. listopad 2017

Stanice neplánuje přijít se stejným obsahem, jako tomu bylo v minulosti, ale chce být výchozím bodem pro úvahy o polské a evropské tvorbě.

Polský veřejnoprávní rozhlas vrátil do éteru dočasnou stanici Radio Chopin. Stalo se tak pří příležitosti 99. výročí od vzniku samostatného státu, které připadlo na 11. listopadu. Radio Chopin je k dispozici v rámci DAB+ multiplexu Polskieho Radia a také na iternetu, web: https://www.polskieradio.pl/326. Jak z názvu speciálního programu vyplývá, je zaměřený zejména na tvorbu známého polského skladatele Fryderyka Chopina, ale i dalších.

Radio Chopin neplánuje přijít se stejným obsahem, jako tomu bylo v minulosti, ale chce být výchozím bodem pro úvahy o polské a evropské tvorbě. Stanice nabídne starší skladby, hudbu z období baroka i melodie dnes již zapomenuté, které ležely zapadlé v archivu. Má jít především o muziku Chopinových současníků. Primárním cílem má být propagace polské hudby. Jak veřejnoprávní rozhlas upozornil v oficiálním sdělení ke startu této stanice, má jít nikoliv o akademický výklenek, ale speciální okruh bude plnit zejména výchovnou a vzdělávací misi.

autor: lukpo
Spustit audio