Poměr pasu a boků

4. prosinec 2012

Význam kritérií sexuální atraktivity. Příčiny a souvislosti akné. Mýty spojené s autismem.


Na téma sexuální atraktivity nebo naopak neatraktivity už bylo popsáno mnoho happyendů a mnoho tragédií. Velkou roli jistě hraje individuální sympatie, ale existuje i obecná a univerzální rovina sexuální atraktivity, která se řídí principem přirozeného výběru tak, aby lidský živočišný druh nevymřel a nezdegeneroval. Do jejích tajů vás zasvětí prof. Petr Weiss.

Rodina, ilustrační foto

Se sexuální atraktivitou bezpochyby souvisí fyzický vzhled. Paradoxně právě v době pohlavního dospívání se nejčastěji objevuje kožní zánět zvaný akné. Podrobnosti o jeho příčinách řekne doc. Jarmila Rulcová.

Jedno procento dětí se narodí s některou z poruch autistického spektra. Autismus mnohdy výrazně zasahuje do života pacientů i celých rodin, proto se na něj zaměřuje i pozornost různých alternativních směrů medicíny. Bohužel ne vždy nabízejí účinnou alternativu. Odbourat některé mýty spojené s poruchami autistického spektra se pokusí Dr. Kateřina Thorová.

Nebudou chybět ani zahraniční aktuality a objevy, tentokrát ze zámoří, ale stejně tak se mohou týkat i našeho prostředí: další příčina vzestupu alergií a vedlejší účinky chemoterapie na mozek.

autor: mas
Spustit audio