Popelářský vůz vjel do davu lidí v centru Glasgow, nejméně šest z nich zemřelo

V skotském Glasgow vjel popelářský vůz do davu nakupujících lidí. O život přišlo nejméně šest lidí, mnoho dalších skončilo s vážnými zraněními v nemocnici. Podle prvních spekulací ale dostal řidič infarkt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V skotském Glasgow vjel popelářský vůz do davu nakupujících lidí

V skotském Glasgow vjel popelářský vůz do davu nakupujících lidí | Zdroj: ČTK

Neštěstí se stalo na jedné z hlavních nákupních tříd v centru Glasgow, která byla v předvánoční době plná lidí.

Několik svědků scénu popsalo jako strašlivou. Těla prý na silnici ležela několik minut, než dorazila první záchranka. Ti, kteří viděli samotnou nehodu, uvedli, že to vypadalo, jako by auto nikdo neovládal.

„Popelářský vůz asi ztratil kontrolu, jel po chodníku a odhazoval lidi jako nic. Auto se zastavilo, teprve když narazilo do zdi,“ popsala nehodu britským novinářům jedna z očitých svědkyň.

Vůz jel po chodníku celé dva bloky, asi sedmdesát metrů a nakonec narazil do průčelí velkého hotelu, který každoročně pořádá vánoční festival.

Podle prvních informací dostal řidič infarkt. Policie už vyloučila, že by šlo o teroristický útok.

„Automobilová nehoda s několika mrtvými je strašný incident. Nemyslíme si ale, že by za tím byl nějaký zlý úmysl,“ řekl inspektor Stewart Carle. Dodal, že obětí může být více než šest. „Nejméně sedm lidí je těžce zraněných a ve vážném stavu.“

Soustrast obětem i zraněným vyjádřil starosta Glasgow Gordon Matheson a přes sociální sítě i britský premiér David Cameron. Na Twitteru kondolují lidé z Glasgow i z celé Velké Británie.

K tragické nehodě došlo v Glasgow také před více než rokem. Přímo na bar plný hostů se tehdy zřítil policejní vrtulník. Zahynulo osm lidí a dalších 14 utrpělo vážné zranění.

Ondřej Himmer, Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme