Portál Amazon Prime Video rozšiřuje působnost v chytrých televizorech

11. září 2017

Služba je stejně jako konkurenční Netflix dostupná i v České republice a na Slovensku, chybí ji ale lokalizace menu a ovládacího rozhraní.

On-line videoportál Amazon Prime Video, přímou konkurenci Netflixu, už je možné od začátku tohoto týdne najít na další platformě. Aplikace Amazonu se objevila v rámci televizorů LG s operačním systémem Netcast. Redakce webu Digitální rádio ji konkrétně zaregistrovala na modelové řadě z roku 2014. Amazon na svém webu uvádí, že platformu podporuje na všech televizorech se standardním, HD i UHD rozlišením od tohoto období.

Služba Amazon Prime Video je stejně jako Netflix dostupná i v České republice a na Slovensku, která se uskutečnila v rámci globální expanze. Nevýhodou je, že ani jedna ze služeb prozatím není lokalizovaná do češtiny. Na Netflixu už je však možné najít řadu filmů a seriálů s titulky, několik už se jich objevilo i v rámci nabídky Amazonu. Obě služby fungují na bázi měsíčního paušálu, který předplatitel zaplatí a získá neomezený přístup k dostupnému obsahu, a to na několika zařízeních včetně Smart TV, počítače, případně mobilního telefonu.

autor: lukpo
Spustit audio