Poškozená výhybka v Úvalech omezovala dopravu na železnici mezi Prahou a Kolínem

Železniční dopravu na hlavním koridoru mezi Prahou a Kolínem od rána omezovala poškozená výhybka. Některé spoje musely jet přes Lysou nad Labem a Nymburk, čtyři regionální vlaky na trať nevyjely vůbec. Podle informací Správy železniční dopravní cesty už je teď v úseku provoz na trati bez omezení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová souprava CityElefant

Nová souprava CityElefant | Foto: České dráhy

Provoz na hlavní trati Praha – Kolín se zhruba v 7.45 obnovil. Asi na tři a půl hodiny ho ochromilo vykolejení pracovního vozidla v Úvalech, které poškodilo výhybku.

Směrem od Kolína přijel zhruba 5 minut před osmou hodinou první vlak, který pojal desítky čekajících cestujících. Ještě předtím stáli lidé u pokladen dlouhé fronty, aby si vyzvedli tzv. zpožděnku do zaměstnání a škol.

Přehrát

00:00 / 00:00

O mimořádných událostech na železnici a jejich řešení mluvila ředitelka odboru provozu osobní dopravy ČD Luďka Hnulíková, člen prezidia Svazu cestujících ve veřejné dopravě Miloslav Zítka a mluvčí SŽDC Jakub Ptačinský

V době přerušení provozu byl problém s náhradními autobusy, kterých mezi 7. a 8. hodinou nebylo tolik, aby se do nich všichni cestující vešli.

Navíc se se jeden z autobusů kousek od Úval srazil s kamionem.

Kvůli přerušení provozu nejely v úseku Kolín – Praha ranní rychlíky Karel Havlíček Borovský a Kačina směřující do metropole od Havlíčkova Brodu a také spěšné vlaky z Kolína Rokytka a Labe. Pendolina a rychlíky vedly České dráhy do Kolína odklonem přes Lysou nad Labem.

Náhradní autobusy jezdily kyvadlově místo osobních vlaků mezi Úvaly a Běchovicemi.

mkp, A.Rokosová, Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme