Poslanec Schwarz koupil dům od obce, kde starostuje jeho žena. Zaplatil 200 tisíc

Poslanec Bronislav Schwarz z hnutí ANO koupil loni od města Lom u Mostu bytový dům, za nějž zaplatil 200 tisíc korun. Jak upozornila MF Dnes, starostuje v této obci Schwarzova manželka Kateřina. Sám Schwarz je potom radní. Poslanec se brání, že domy prodává zastupitelstvo, a nízkou cenu vysvětluje tím, že nemovitost nikdo nechtěl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Speciál Martina Veselovského na téma bezpečnost, Bronislav Schwarz

Speciál Martina Veselovského na téma bezpečnost, Bronislav Schwarz | Foto: Filip Jandourek

Dům, který se skládá ze dvou bytů a obchodu v přízemí, měl podle Mladé fronty Dnes původně odhadní cenu 1,07 milionu korun, za tu ho však nikdo nechtěl. Pak byla cena snížená na 782 tisíc. Zájemce se našel, ale dům nedostal – zastupitelstvo ho vyhodnotilo jako neseriózního.

Pak podle místostarosty Lomu Pavla Baráka (ODS) přišel Schwarz, který nabídl 600 tisíc. To je i cena uvedená v kupní smlouvě.

Schwarz však fakticky městu zaplatil jen 200 tisíc – kvůli způsobu, jakým lomské zastupitelstvo prodává domy.

„Jednu třetinu člověk zaplatí při podpisu smlouvy a dvě třetiny proinvestuje do výše kupní ceny. Ve smlouvě se specifikuje, že se udělá střecha a fasáda, pak to převedeme na toho člověka. Je to běžný postup, takových případů už bylo několik a jedním z nich je i pan kolega Schwarz,“ cituje Baráka Mladá fronta Dnes.

Deník píše, že na kupní smlouvě je uvedená starostka Lomu Kateřina Schwarzová jak v kolonce pro prodávajícího, tak pro kupujícího, kde je uvedená spolu s manželem. „Domy prodává zastupitelstvo, neprodala mi ho moje žena,“ reagoval poslanec.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme