Posluchače ve Flandrech chce díky DAB+ oslovit od ledna nová nezisková stanice

12. prosinec 2017

Důležitým pilířem stanice bude hudba. Půjde nejen o samotné interprety a jejich skladby, ale také příběhy spojené s muzikou.

V belgickém regionu Flandry začne od fungovat od ledna příštího roku nová nezisková rozhlasová stanice ValuesRadio. Stanice bude spoléhat zejména na distribuci prostřednictvím pozemní digitální technologie DAB+. ValuesRadio funguje na bázi crowdfundingu, tedy finančních darů od samotných posluchačů. Do mediálního portfolia provozovatele patří dále i televizní stanice nebo on-line portál se streamovaným videem.

Jak informovala belgická média, důležitým pilířem stanice bude hudba. Půjde ale nejen o samotné interprety a jejich skladby, ale také příběhy spojené s muzikou. Dalšími pilíři ve vysílání budou kultura, historie, cestovní ruch nebo spiritualita. Na rozhlasovou stanici ValuesRadio bude navázán také webový portál ValuesTV, který nebude vyžadovat žádné dodatečné poplatky a jeho obsah bude k dispozici zcela zdarma. Důležitou roli v rámci projektu budou hrát pochopitelně také sociální sítě, jako je Facebook, Twitter nebo Instagram.

autor: lukpo
Spustit audio