Postup Ruska v Sýrii je podle velitele amerických pozemních sil v Evropě nezodpovědný

Washington viní Moskvu z toho, že nahodile bombarduje syrskou opozici. Rusko podle Bílého domu bombardováním Sýrie prodlužuje konflikt v zemi. Vojenští představitelé ruské a americké armády spolu mezitím poprvé mluvili o tom, jak zabránit nekoordinovaným akcím ve vzduchu, které by mohly vést k nebezpečné kolizi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr zahraničí Sergej Lavrov obhajoval v OSN postup Ruska v Sýrii

Ministr zahraničí Sergej Lavrov obhajoval v OSN postup Ruska v Sýrii | Zdroj: Reuters

Pentagon označil první ze série vojenských jednání s ruskou armádou za srdečné a profesionální. Další rozhovory prý budou následovat.

Velitel amerických pozemních sil v Evropě Ben Hodges označil v rozhovoru pro Český rozhlas postup Moskvy za nezodpovědný. Jak řekl, pokud Rusko americkým silám nedává téměř žádná upozornění na chystané útoky, ztěžuje provoz a řízení letecké dopravy.

Podle Bílého domu je zatím příliš brzy na to říci, které cíle ruská armáda na území Sýrie zasáhla. Moskva se ale podle americké vlády zjevně snaží zvýšit podporu pro syrského prezidenta Bašára Asada.

Ruské letecké údery v Sýrii | Foto: Michal Jindra

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme