Potvrzeno! Nová celoplošná televize Primy bude zaměřená na krimi

21. únor 2018

Prima Krimi bude šestým bezplatným programem mediální skupiny. Podle dříve stanovených plánů měla stanice odstartovat 1. dubna.

Společnost FTV Prima získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) všechny potřebné licence pro svůj nový kanál Prima Krimi, který se doposud označoval pracovním názvem Prima 8. Redakci webu Digitální rádio to potvrdil předseda RRTV Ivan Krejčí. Prima Krimi bude novou bezplatnou televizí, která bude dostupná v rámci pozemní distribuce DVB-T, na satelitu a v kabelových i IPTV sítích. Licence byly uděleny standardně na dobu dvanácti let.

Podle informací, které se redakci Digitálního rádia podařilo dříve získat, měla Prima Krimi odstartovat předběžně 1. dubna. Jak již z názvu televize vyplývá, má se zaměřit právě na kriminální žánr – detektivní seriály, pořady a související tematiku. Díky dalšímu volně šířenému kanálu bude moci FTV Prima nabídnout další reklamní prostor pro inzerenty. Společnost v současné době provozuje pět celoplošných bezplatných kanálů, kromě vlajkové Primy se jedná o stanice Prima Cool, Prima love, Prima Zoom a Prima Max. Prima Comedy Central do jejího portfolia nepatří. S koncernem Viacom se domluvila pouze na propůjčení značky pro lepší etablování na trhu.

autor: lukpo
Spustit audio