Praha umístila na Staroměstském náměstí betonové bloky

21. září 2017

Vedení hlavního města nechalo na Staroměstské náměstí z bezpečnostních důvodů nainstalovat betonové bloky. Takzvané city bloky jsou umístěny na náměstí u ústí Pařížské ulice. Město je tam nechalo umístit na podnět policistů, a to jako preventivní opatření proti teroristickému útoku vozem.

Místo na bloky vybralo město vzhledem k tomu, že se jedná o prostor, kde se pohybuje velké množství lidí. Instalované bloky jsou ve vlastnictví města a jejich pořízení stálo Prahu několik desítek tisíc korun.

Městská firma Správa služeb instalovala city bloky už na Mariánské hradby, zmíněné Staroměstské náměstí a v rámci akce Birell Grand Prix Praha 2017 na Václavské náměstí. Ode dneška by pak měly být rovněž v Jeruzalémské a Maiselově ulici. "Opět se jedná o preventivní bezpečností opatření na doporučení policie," uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Betonové bloky jsou v ulicích kvůli teroristickým útokům vozem, které se odehrály v Evropě. Teroristé vjeli do lidí vozem ve Finsku, Španělsku, v Německu nebo v Anglii.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Více z pořadu