Prázdninová stanice Radio Karlopolis zahájila vysílání v Karlsruhe

9. srpen 2016

„Pro děti je to velký projekt, protože si zde mohou formou her vyzkoušet profese, které se jim budou později hodit,“ uvedla manažerka Radia Karlopolis Sarah Heym.

Po dobu necelých dvou týdnů, konkrétně v době od 8. do 19. srpna, bude možné naladit v německém městě Karlsruhe ležícím nedaleko od francouzských hranic dočasnou rozhlasovou stanici Radio Karlopolis. Cílem speciálního programu určeného zejména dětem ve věku od osmi do třinácti let je dát možnost dětem nahlédnout pod pokličku fungování rádia a naučit je základním mediálním dovednostem. Radio Karlopolis je šířeno z vysílače umístěného na tamní universitě. Stanice vysílá v normě DAB+.

„Kromě skvělé hudby, kterou budeme hrát, budou moci děti vytvořit zpravodajství, průzkumy a rozhovory,“ uvedla projektová manažerka Radia Karlopolis Sarah Heym. Tvorba, která vznikne v dětské režii, se objeví na rozhlasových vlnách. Stanice bude plnit i případná dětská hudební přání. „Pro děti je to velký projekt, protože si zde mohou formou her vyzkoušet profese, které se jim budou později hodit,“ dodala Heym. Projekt podporuje regulátor Landesanstalt für Kommunikation (LfK) se sídlem ve Stuttgartu.

autor: lukpo
Spustit audio