Prázdniny v Zoo Jihlava končí ve znamení netopýrů a tapírů

28. srpen 2012

Evropská noc pro netopýry se uskuteční v jihlavské zoo v pátek 31. srpna. Pro zájemce bude připravena přednáška o evropských i cizokrajných netopýrech doplněná promítáním fotografií, ukázky preparátů i poslech ultrazvukových nahrávek.

Nebude chybět předvedení živých handicapovaných netopýrů, ochutnávka netopýřího jídelníčku, ukázka terénního výzkumu v praxi nebo kvíz pro děti. Po setmění vše zakončí procházka po zoo a pozorování živých netopýrů s ultrazvukovým detektorem.

Akce se koná ve spolupráci s Českou společností pro ochranu netopýrů (ČESON), začátek je v 18:30 ve vzdělávacím centru PodpoVRCH (hned vedle hlavní pokladny u parkoviště zoo) a vstupné je zdarma.

Tapíří víkend má název poslední prázdninový víkend v Zoo Jihlava. To proto, že v neděli 2. září se v 15:00 hodin chystají slavnostní křtiny letošního mláděte tapíra jihoamerického (malá tapíří slečna Zuzanka se narodila 9. srpna). Program v neděli doplní ještě výroba tapířích škrabošek nejen pro děti a tapíří omalovánky pro nejmenší.

Po oba dva dny se návštěvníci mohou těšit na oblíbené komentované krmení zvířat (v sobotu 1. září bude doplněno o komentované krmení tapírů ve 14:30 hodin), ukázky výcviku dravců a sov a tapíří kvíz o ceny.

autor: Zoo Jihlava
Spustit audio