Pražská ulice U Seřadiště se už potřetí stala nejhorší silnicí v Česku. Opravy by měly začít na jaře

V anketě Výmoly.cz letos dostala potřetí nejvíc hlasů pražská ulice U Seřadiště. Špatně dopadla také část silnice u obce Lhota Rapotina na Blanensku. Motoristé pak celkem označili přes sedmnáct set nejhorších úseků v celé České republice.

Ulice U Seřadiště v pražských Vršovicích byla zvolena v anketě jako nejhorší už potřetí. Řidiči, kteří si tudy zkracují cestu mezi Michlí a Vršovicemi, musejí na půl kilometru dlouhém úseku jet téměř krokem a ještě kličkovat mezi výtluky.

Podle autora projektu Výmoly.cz Petra Čaníka. je důležité, že se upozorňuje na stav té silnice. „Lidé, kteří se zapojují do ankety, mají možnost stále o ní hlasovat v dalších ročních,“ říká s tím, že dobrou pákou je tlak pomocí veřejného mínění a médií.

Za roky fungování projektu se ukázalo, že samotná anketa je prospěšná věc – silničáře to vede k tomu, aby alespoň udělali provizorní úpravy. „Ale řidiči samozřejmě očekávají kompletní řešení,“ dodává.

Plánují se opravy

Jaký je tedy osud ulice U Seřadiště? Část silnice patřila pražskému magistrátu a zbytek Karlu Dojáčkovi, majiteli zdejšího autocentra, který pozemek získal začátkem 90. let minulého století v privatizaci.

Letité spory se ale nakonec podařilo vyřešit. „Pozitivní správa je, že došlo k dohodě mezi magistrátem a panem Dojáčkem. Je vyřešena směna pozemků, magistrátu bude patřit celá silnice, tudíž ji může celou najednou opravit,“ vysvětluje mluvčí městské části Prahy 10 Vít Novák.

Pražská Technická správa komunikací plánuje zahájit opravy na jaře příštího roku, rekonstrukce se přitom dotkne nejen samotné ulice U Seřadiště.

autoři: jch , Jan Pastor
Spustit audio