Pražskou Letnou zaplnili běžci s batohy. Chtěli pomoci dětem z dětských domovů

Na start charitativního Běhu s batohem v pražských Letenských sadech se v neděli postavilo několik stovek malých i velkých běžců. Obtěžkáni zavazadlem absolvovali trať dlouhou buď 500 metrů, nebo tři kilometry. Výtěžek ze startovného pomůže dospívajícím chlapcům a dívkám z dětských domovů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Účastníci charitativního Běhu s batohem se rozhodli pomoci dětem, které opouštějí dětské domovy

Účastníci charitativního Běhu s batohem se rozhodli pomoci dětem, které opouštějí dětské domovy | Foto: Pavel Novák

Batoh podle organizátorů symbolizuje hendikep, se kterým tyto děti kvůli chybějícímu rodinnému zázemí vstupují do samostatného života.

Běžci měli batohy různě vyzdobené, ti nejmenší do nich nejčastěji posadili své plyšové hračky.

„Jsme tady proto, abychom strávili příjemné odpoledne, abychom si zaběhali, zajeli na koloběžce a hlavně abychom podpořili děti, které to nemají tak jednoduché, jako jsme to měli my, když nás rodiče vypustili do světa a měli jsme od nich tu podporu,“ říká účastnice Lucka.

Veškeré zisky z charitativní akce půjdou na tréninkové programy pro děti, které opouštějí dětské domovy. To aby si neodnášely jen batoh, ale i trochu zkušeností.

Přehrát

00:00 / 00:00

Běhu s batohem se zúčastnil i redaktor ČRo Pavel Novák

„Tréninkové programy učí jednoduché věci. Aby si dokázali představit, co všechno je může čekat, co obnáší běžné hospodaření a co je čeká, když budou sami stát na vlastních nohou. Co musejí platit, co nesmějí zapomenout zaplatit, jak uspět na trhu práce, jak se prezentovat,“ vysvětluje Pavel Kaplan.

Je jedním z lektorů programu Postav se na vlastní nohy, který pořádá obecně prospěšná společnost Spolu dětem.

Děti z dětských domovů znají podle Kaplana „svět venku“ je teoreticky a neumějí své poznatky propojit s praxí. Důležitější než fakta je tak pro ně vlastní prožitek.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme