Premiér Sobotka zahájil Národní dožínky na Zemi živitelce, zemědělcům slíbil 4 miliardy

Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD slíbil zemědělcům další podporu. Do konce roku by to mohly být až čtyři miliardy korun. Reagoval tak na kritiku Agrární komory při zahájení Národních dožínek na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Bohuslav Sobotka na mezinárodním agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích

Premiér Bohuslav Sobotka na mezinárodním agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích | Zdroj: ČTK

Devět set milionů korun by přitom do konce roku mohlo jít do živočišné výroby. Pokud se ovšem vládě podaří prosadit zákon o takzvané zelené naftě.

„Aby i zemědělci, kteří dělají živočišnou výrobu, mohli dostávat vrácenou část spotřební daně za pohonné hmoty, které zaplatí,“ řekl při zahájení Národních Dožínek Bohuslav Sobotka.

Podle prezidenta Agrární komory Miroslava Tomana má letos zemědělství nejvíc peněz za poslední roky, zvýšit by se ale měla podpora českých potravin.

„Pokud nebudou české potraviny na českém trhu, tak nám veškeré dotace jsou úplně k ničemu.“ Stát by měl podle Tomana taky snížit a zrychlit administrativu.

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme