Prezident Autoklubu Ječmínek skončí po 26 letech ve funkci. Nahradit by ho měl právník Šťovíček

Autoklub České republiky bude mít nového prezidenta. Jeho dosavadní šéf Roman Ječmínek totiž v pondělí oznámil, že na listopadové valné hromadě nebude kandidovat na další funkční období. Novým prezidentem Autoklubu ČR by se tak měl stát právník Jan Šťovíček, jenž zůstal jediným kandidátem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Šťovíček

Jan Šťovíček | Foto: Prokop Havel

„K tomuto rozhodnutí jsem dospěl po absolvování mnoha jednání se zástupci klubů, jednotlivými členy a po absolvování krajských konferencí Autoklubu ČR. Přes vyjádření podpory mnoha z vás si uvědomuji, že nastal čas ponechat prostor nástupcům,“ uvedl Roman Ječmínek v tiskové zprávě.

Ječmínek byl v čele Autoklubu ČR nepřetržitě od roku 1990.

Jeho nástupcem by se měl stát 44letý Jan Šťovíček, dosavadní viceprezident Autoklubu, který před listopadovou volbou zůstává jediným kandidátem.

„Chtěl bych ocenit tento krok, který je v zájmu Autoklubu, neboť jistě přispěje ke zklidnění situace nejen před valnou hromadou, ale i v nastávajícím období,“ podotkl Šťovíček ve svém prohlášení k rozhodnutí úřadujícího prezidenta Ječmínka.

Autoklub České republiky byl založen v roce 1904 jako Český klub motocyklistů a v současné době má přibližně 11 tisíc členů. Jeho hlavní role spočívá především v organizování automobilových a motocyklových závodů na českém území. Kromě toho se mimo jiné zabývá i prevencí na úrovni silniční dopravy.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme