Při večerní nehodě u obce Hory na Třebíčsku zemřel řidič. S osobním autem narazil do stromu

1. srpen 2016
Zprávy z

Na silnicích na Třebíčsku zemřel další člověk. K nehodě došlo v neděli večer před sedmou hodinou. Řidič s osobním automobilem značky Ford jel ve směru od Třebíče, po projetí zatáčky dostal smyk a narazil do stromu. I přes velmi rychlou pomoc policistů, kteří byli nedaleko, svým zraněním na místě podlehl.

Asi hodinu před tragickou nehodou zasahovali policisté a záchranáři u havárie osobního auta u Markvartic. Zraněný řidič skončil v nemocnici.

Krátce před sedmou hodinou došlo k druhé, bohužel vážnější, nehodě u obce Hory. Osobní auto jelo od Třebíče a patrně z důvodu rychlé jízdy skončilo ve stromě. Řidič na místě zahynul. „Policisté, kteří v tu dobu byli nedaleko, se ihned k havarovanému vozidlu přesunuli a začali okamžitě s poskytováním pomoci řidiči. Po chvilce na místo dorazili také jihlavští dopravní policisté, kteří se okamžitě zapojili do snahy řidiči pomoci, ve které pokračovali až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Přes veškerou snahu řidič těžkým zraněním na místě dopravní nehody podlehl,“ konstatuje mluvčí policistů Jana Kroutilová.

Vlastní příčinu dopravní nehody policisté vyšetřují. S velkou pravděpodobností se ale jedná o kombinaci rychlé jízdy a deště. „Je důležité, aby řidiči byli velmi opatrní, rychlost jízdy přizpůsobili zejména aktuálnímu počasí a svým schopnostem,“ dodává mluvčí policie.

Dopravní nehody, Hory, Třebíčsko
autor: mik
Spustit audio