Příbram pokračuje ve vítězném tažení, Hradci výměna trenéra nepomohla

Ve 12. kole fotbalové Synot ligy porazili fotbalisté Příbrami na domácím hřišti Ostravu a pod trenérem Tobiášem si připsali čtvrtou výhru v řadě. Změna na lavičce naopak nepomohla Hradci Králové, který podlehl Dukle Praha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec dvou gólů Dukly Praha Beauguel v utkání v Hradci Králové

Střelec dvou gólů Dukly Praha Beauguel v utkání v Hradci Králové | Zdroj: ČTK

Ostrava přijela na příbramský stadion jako čtvrtý nejlepší celek soutěže, ale od začátku tahala za kratší konec.

Při první akci Zemana proletěl míč vedle Pavlenkovy branky, ale druhá akce krajního obránce Příbrami už skončila gólem, když jeho centr zapadl za záda ostravského brankáře.

V závěru prvního poločasu ještě Pavlenka nádherným zákrokem vyrazil střelu Řezníčka. Hned po přestávce už se radoval útočník Příbrami, když využil nedorozumění Pavlenky s obráncem Baránkem.

Snížit mohl po kiksu Boháče Šašinka, ale neuvěřitelně minul prázdnou branku. To potrestal svým druhým gólem v utkání Řezníček, který se prosadil po rohovém kopu.

Konečnou podobu dal výsledku šest minut před koncem ostravský Kukec, který využil špatnou rozehrávku domácích, obešel i brankáře Boháče a do prázdné branky vstřelil čestný úspěch Ostravy.

SLEDOVALI JSME ON-LINE: Jablonečtí fotbalisté doma přestříleli Teplice 4:2

Číst článek

Hradec Králové nastoupil proti pražské Dukle pod novým trenérským duem Pilný – Škorpil. A hned ve 4. minutě se radoval z vedení, když parádní individuální akci zakončil přesnou střelou Halilovič.

Dukla odpověděla přímým kopem Bergera, který orazítkoval tyč a stejně se vedlo při dorážce Beauguelovi. Další šanci hostujícího týmu zazdil opět Berger a vyrovnání tak zařídil až osm minut před přestávkou tvrdou střelou Čajič.

V poslední minutě prvního poločasu se prosadil i Beauguel, když dopravil do sítě vyraženou střelu Mareše. Vstup do druhé půle měli lepší domácí. Po deseti minutách se v pokutovém území nejlépe zorientoval Dvořák a nechytatelně zakončil.

Radost však trvala Hradci jen do 74. minuty. Na přihrávku mezi obránce si naběhl Považanec a vstřelil vítězný gól Dukly. Poslední branku utkání dal po chybné rozehrávce domácích Beauguel.

12. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Branky: 46. a 63. Řezníček, 24. M. Zeman - 84. Kukec. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Urban. ŽK: Hájovský, Zeman - Kukec. Diváci: 2968.
Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Hnaníček, Deli - Pilík (84. Suchan), Fillo, M. Zeman (78. Danoski) - Řezníček (81. T. Krbeček). Trenér: P. Tobiáš.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Baránek, Stronati, Holzer - Kukec, Mensah, Lindpere (46. J. Šašinka), Šichor, Štěpán (46. Azevedo) - Nahr (77. Byrtus). Trenér: Bernady.

FC Hradec Králové - Dukla Praha 2:4 (1:2)
Branky: 4. Halilovič, 55. Dvořák - 45. a 85. Beauguel, 37. Čajič, 74. Považanec. Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Hock. ŽK: Černý - Jeřábek, Štětina, Beauguel. Diváci: 2030. Poločas: 1:2.
Hradec: Kuciak - Holeš, Rolko, Plašil, P. Mareš (81. Prokeš) - Štípek, P. Černý (74. Kotiš), A. Čermák, Shejbal (51. Vaněček) - Halilovič, P. Dvořák. Trenér: Pilný.
Dukla: Rada - Karavajev, Jeřábek, Štětina, Polom - Marek Hanousek, Gedeon - Berger (79. Nestor), Čajič (63. Považanec), Jakub Mareš (83. Krmenčík) - Beauguel. Trenér: Kozel.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme