Přichází revoluce? Blíží se start kanálu C4K360 s novým pohledem na televizní zábavu

19. říjen 2016

Kromě taneční hudby se nová stanice bude zaměřovat i na virtuální realitu VR 360, v níž chce přenášet například přenosy z klubů a tanečních party.

Francouzská televize C4K360 zahájila nekódované promo vysílání na satelitní pozici 13 stupňů východně, družici Hotbrid, kterou je možné bez problémů přijímat v České republice i na Slovensku. C4K360 bude novým Ultra HD kanálem s globální působností. Pro jeho sledování bude tedy nutný 4K televizor, případně alespoň set-top-box. Včera oznámil provozovatel stanice také dohodu se satelitním operátorem SES, která umožní kanálu expanzi do zemí Severní Ameriky.

Nová televizní stanice od tvůrců tanečního kanálu Clubbing TV bude určená takzvaným mileniálům, tedy generaci mladých lidí, kteří vyrůstali zejména v novém tisíciletí a obklopení moderními technologiemi považují za naprostou samozřejmost. Tito lidé se také označují jako takzvaná Generace Y. Kromě taneční hudby se nová stanice bude zaměřovat i na virtuální realitu VR 360, v níž chce přenášet například přenosy z klubů a tanečních party. Provozovatel stanice tak bude využívat technologického boomu poslední doby, s nímž přišla společnost Samsung a nedávno se na něm svezl také Google.

C4K360 se chce věnovat také počítačovým hrám, eSportu (hraní počítačových her za účasti diváků a televizních kamer), extrémním sportům, lifestylu a všem zálibám, které by mohly miléniály zajímat. Stanice používá v logu i symbol #, tedy takzvaný hashtag. Chce tak vybídnout diváky, aby o jejím programu a obsahu diskutovali a sdíleli své dojmy zejména na sociální síti Twitter. Blížící se start nového Ultra HD kanálu je bez pochyby dobrou zprávou pro majitele 4K televizorů a set-top-boxů, zvláště v době, kdy došlo k zakódování stanice Insight UHD, která byla šířena volně prostřednictvím pozice 19,2 stupně východně.

Parametry příjmu: Hotbird 13E (13 stupňů východně), 10727/H, SR 30000, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio