Přijímáte DVB-T2 z Německa? Eurosport pro vás připravil příjemné překvapení

31. leden 2018

Stanici je možné zachytit v některých oblastech na severu a jihu Čech. Německé vysílače ovšem v řadě míst kolidují s těmi českými.

Velké překvapení si pro své zákazníky připravila placená pozemní televize freenet TV, která funguje v sousedním Německu ve standardu DVB-T2 a postupně ve všech regionech nahrazuje stávající vysílání DVB-T. V době od 9. do 25. února bude vypnuto šifrování u kanálu Eurosport 1 HD. Oznámená novinka je dobrou zprávou pro české diváky, kteří jsou v dosahu DVB-T2 z Německa, zejména tedy omezené publikum na severu Čech a jihu republiky.

„Tím, že Eurosport 1 dáme volně k dispozici v rámci freenet TV, oslovíme ještě větší publikum, kterému chceme představit nadcházející zimní olympijské hry v Pchjongčchangu 2018, a to v nejvyšší možné kvalitě,“ uvedl Thomas Bichlmeir, ředitel distribuce a obchodu společnosti Discovery Networks Deutschland. Eurosport 1 HD je šířen v rámci DVB-T2 multiplexu freenet 3. V Sasku je zachytitelný z Lipska na kanálu 26, z Drážďan na kanálu 42 a z Bavorska na kanálu 48 (Mnichov, Wendelstein). Frekvence bohužel v některých oblastech kolidují s českými vysílači a příjem je tak komplikovaný.

autor: lukpo
Spustit audio