Prima Comedy Central HD? Na vysoké rozlišení se připravujeme, říká jeho zastoupení

19. únor 2018

Odpovídající identifikátor se v databázi ČTÚ objevil ve stejnou dobu jako JOJ Family HD, která už v této kvalitě působí DVB-T2 u společnosti Digital Broadcasting.

Prima Comedy Central, tematický kanál, který je dostupný v rámci pozemního vysílání bezplatně, by měl do budoucna vysílat ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Vyplývá to z vyjádření agentury FleishmanHillard, která stanici na našem trhu zastupuje, pro web Digitální rádio. První spekulace o možném startu Prima Comedy Central HD se objevily loni v srpnu, kdy došlo k registraci formou Service ID u Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ).

„Na spuštění HD se sice pomalu, ale jistě připravujeme. Z hlediska obsahu už jsme na HD připravení,“ uvedla pro naši redakci Michaela Šťastná. Kdy ovšem bude televize v této kvalitě skutečně dostupná, nedokázala upřesnit. „Konkrétní datum spuštění Prima Comedy Central v HD zatím nemáme,“ dodala Šťastná. Prima Comedy Central HD se v databázi identifikátorů objevila ve stejnou dobu jako JOJ Family HD, která už v této kvalitě působí v DVB-T2 u společnosti Digital Broadcasting (mimo jiné operátor DVB-T multiplexu 4). JOJ Family HD byla vůbec prvním kanálem ve vysokém rozlišení, který pozemní vysílání druhé generace přineslo.

autor: lukpo
Spustit audio