Prima Comedy Central v HD? Pravděpodobně s příchodem DVB-T2

16. prosinec 2016

„Naším cílem je poskytovat obsah v nejlepší možné kvalitě. Obsah máme již připravený ve vysoké kvalitě a jsme díky tomu připraveni i na HD vysílání,“ sdělil naší redakci provozovatel kanálu.

Stanice Prima Comedy Central slaví právě v těchto dnech své první narozeniny. Diváci ji mohou naladit jako kanál v placených službách, ale také jako bezplatnou televizi v rámci terestrického multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting. Na našem trhu ale stále není tento program dostupný ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), a to přesto, že tomu prakticky nic nebrání. Změní se tedy v budoucnu tato situace?

„Naším cílem je poskytovat obsah v nejlepší možné kvalitě. Obsah máme již připravený ve vysoké kvalitě a jsme díky tomu připraveni i na HD vysílání. Nicméně frekvence přidělená pro Prima Comedy Central nám po technické stránce zatím neumožňuje vysílat v HD formátu. Tuto skutečnost by mohl změnit přechod na vysílací standard DVB-T2, jehož nasazení v České republice pečlivě sledujeme,“ uvedl pro web Digitální rádio provozovatel stanice. Digital Broadcasting do budoucna šíření stanic v HD ve svém přechodovém multiplexu nevylučuje.

autor: lukpo
Spustit audio