Prima potvrdila chystanou expanzi na Slovensko, podrobnosti zatím tají

19. srpen 2016

„International“ verze už provozuje konkurenční CME, která na Slovensku nabízí operátorům v této podobě vysílání televize Nova, v České republice pak naopak Markízu.

Společnost FTV Prima, provozovatel televize Prima a jejich tematických klonů (vyjma Prima Comedy Central), chystá expanzi na Slovensku. Informaci přinesl portál Živé.sk, tisková mluvčí Gabriela Semová ji následně potvrdila. „Spuštění vysílání Prima International na Slovensku je aktuálně ve stádiu příprav a plánování,“ uvedla Semová, která pro Český rozhlas a jeho web Digitální rádio nechtěla sdělit více podrobností. Podle Živé.sk se Prima zajímá o možnost vstupu do DVB-T po ohlášeném odchodu televize Markíza.

Příprava verze Primy pro druhou republiku bývalé federace může vypadat překvapivě, ale nečekané toto rozhodnutí bez pochyby není. „International“ verze už provozuje konkurenční CME, která na Slovensku nabízí operátorům v této podobě vysílání televize Nova, v České republice pak naopak Markízu International. Ta obsahuje výhradně původní tvorbu a pořady, s nimiž není v zahraniční problém s licenčními právy. Bez problémů funguje v obou republikách jak vysílání České televize, tak i slovenské RTVS. U nás se pouze u Slovenské televize blokují některé sportovní přenosy, u našich východních sousedů pak kanál ČT Sport.

autor: lukpo
Spustit audio