Dara Rolins o novém albu ETC: Takový feedback jsem si přesně přála

2. září 2017

Latinská muzika vás musí rozvlnit v bocích, má v sobě slunce. Právě to se podařilo zpěvačce Daře Rolins v její nové písni La Cosquillita, kterou loni v Havaně natočila s hvězdami kubánské scény. Vyšla na nové desce ETC a zařadila se do výběru 50 největších latino hitů. „Kuba je nevyzpytatelná ve všech směrech,“ říká.

Nové CD vychází zpěvačce po šesti letech, a sama přiznává, že měla složitější období. „Vždy byl důvod to odložit, v hlavě a v srdci nebyl prostor,“ přiznává s tím, že CD je vlastně její zpověď.

Vzpomíná také na léta, kdy byla od šesti let dětskou hvězdou – přišla ze školy a rovnou šla do studia nebo do televize, později také měla koncerty. A nyní, i když se kolem ní točí pozornost, tak se především pro svou dceru Lauru snaží být matkou na 100 procent. „Nemám pocit, že by vyrůstala v netradičním světě,“ říká.

Ráda by také oživila Sexy Dancers – příští rok vyjet na festivalové turné. „Vždy, když kluky potkám, tak si máme co říct, akorát by se mi líbilo, že bychom navázali na nové věci,“ dodává.

Miluje také černou muziku, soul, hip hop – čerpá zdroje ze všech stran. Jedinou podmínkou je to, že muziku musejí dělat lidé, kteří mají talent. „Rozhoduje kvalita,“ vysvětluje.

A možná i to je důkazem, že její nové CD se drží několikátý týden na špici v Česku i na Slovensku. „Mám radost, že feedback je přesně takový, jaký jsem si přála, když album vznikalo,“ přiznává.

autoři: pst , prh
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.