Zpívala s Gottem, ale na vlastní album čekala dvacet let. Musela jsem dospět, přiznává zpěvačka Dasha

8. prosinec 2017

Když si jako malá holčička představovala svou budoucnost, viděla se jako houslistka. „Pak jsem ale zjistila, že zpěv je snazší a nevyžaduje tolik dřiny,” směje se v rozhovoru s Lucií Výbornou zpěvačka a muzikálová herečka Dasha.

Housle jí prý v dětství mnohé daly. I jako zpěvačce. „Například díky intonaci,” vzpomíná Dasha, mezi jejíž dětské pěvecké vzory patřily spíš zahraniční hvězdy. „Tenkrát letěla Whitney Houston nebo Mariah Carey, byl to pro mě dobrý motivační zdroj. Člověk se ve zpěvu musí trénovat, aby ovládl super techniku.”

Přestože jako malá obdivovala velké pěvecké superhvězdy, ona sama se o pozici superstar nikdy neprala. A právě to je pro ni možná nejpříznačnější: než se na pódium postavila sama jako sólistka, uběhlo mnoho let.

Nejprve tak zpívala jako vokalistka, poté jako členka company v muzikálu. „Může za to láska k muzice. Nebylo pro mě prioritní stát sólově na pódiu, i když mi to hodně lidí mělo za zlé. Mě ale víc bavilo sledovat, jak to dělají ti velcí,” vzpomíná Dasha.

A slovem „velcí” myslí opravdu „velcí”. Bylo jí pouhých 17 let, když nastoupila jako vokalistka ke Karlu Gottovi. „Naučila jsem se vystupovat na pódiu a pracovat s publikem. Karel by se pro publikum rozdal! Konkrétně s Karlem jsem ale mohla pilovat i němčinu,” usmívá se zpěvačka.

Musela jsem dospět

Zpívat s Karlem Gottem začala už na konci 90. let, na své první sólové album si ale musela počkat. Vyšlo teprve letos v říjnu a možná příznačně se jmenuje Konečně. Obsahuje písně, které vznikly přímo Dashe na tělo. „Ujasnit si, co skutečně chci vydat, mi trvalo dvacet let,” přiznává zpěvačka, proč tak dlouho čekala na vlastní album.

„Musela jsem dospět. Závidím tomu, kdo věcí ví hned, já si to ale potřebovala dvacet let ujasňovat,” vysvětluje.

autoři: lvb , als