Přístup k digitálnímu rádiu má v Německu necelých šestnáct procent populace

11. září 2017

Průzkum ukazuje, že digitální rozhlas DAB+ se pevně etabloval na trhu jako třetí přenosová cesta pro rozhlas vedle VKV a IPTV.

Přístup k digitálnímu rádiu DAB+ má na svém přijímači v Německu aktuálně 15,7 % populace. Ukázal to aktuální průzkum agentury TNS Kantar pro technologický veletrh IFA, který se konal začátkem září v Berlíně. Digitální rozhlas využívá přibližně jedenáct milionů Němců starších 14 let, což je v meziročním srovnání téměř o půl druhého milionu více. DAB+ se stává rovnocenným partnerem ke kabelové a satelitní distribuci.

Průzkum ukazuje, že digitální rozhlas DAB+ se pevně etabloval na trhu jako třetí přenosová cesta pro rozhlas vedle VKV a IPTV. „DAB+ nepřetržitě roste. Změny v metodice měření budou od příštího roku dalším impulsem pro tuto technologii,“ konstatoval Siegfried Schneider, předseda Konference ředitelů státních mediálních orgánů (DLM). Digitální rozhlas se tak stává i zajímavým prostorem pro inzerenty na rozhlasových stanicích, které prostřednictvím této platformy fungují. Dalším impulsem k rozvoji digitálního rozhlasu bude rozvoj regionálních sítích a spuštění druhého celoplošného multiplexu v příštím roce.

autor: lukpo
Spustit audio