Pro pacienty onkologie v Ústí nad Labem začala fungovat nová lékárna

5. prosinec 2017

Rekonstrukce onkologického areálu V Podhájí v Ústí nad Labem je téměř u konce. Od 4. prosince tam nově funguje lékárna. Pacienti tak po kontrole u lékaře nemusejí své specializované léky shánět jinde. Onkologie je totiž mimo hlavní areál nemocnice na Bukově.

„Cytostatika, opiáty a další speciální léky normální lékárny nemají běžně skladem. Proto jsme, pro ten komfort pacientů, otevřeli tuhle lékárnu, aby si ty léky mohli vyzvednout hned,“ vysvětlila hlavní farmaceutka Krajské zdravotní Olga Mučicová.

Zřízení lékárny, výměna oken a zateplení budov byly poslední velkou částí rekonstrukce areálu. Krajská zdravotní za ni zaplatila 19 milionů korun. Modernizace onkologie je nutná proto, aby si zachovala statut Komplexního onkologického centra.

Dělníci budou na ústecké onkologii i příští rok. „Budou upravovat okolí a parkoviště, aby celý prostor pacientům zpříjemnili. Co se týče nukleární medicíny, bude se budovat nový prostor pro dopravu radiofarmak, a také se tam bude budovat nová část pro terapii pacientů,“ doplnil Aleš Chodacki s tím, že pak už bude rekonstrukce areálu onkologie dokončená.

Pacienti s rakovinou už nebudou muset shánět své léky v jiných lékárnách
autor: hau
Spustit audio