Pro sledování Šlágr TV budou potřebovat satelitní diváci HDTV box

30. září 2016

Diváci, kteří používají HD satelitní přijímač vybavený funkcí automatického ladění a uspořádání programů, nemusí nic řešit.

Hudební stanice Šlágr TV, za kterou stojí podnikatel Karel Peterka, bude na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, pokračovat nadále už pouze v normě DVB-S2. Pro diváky to znamená jediné – musí mít box, který dokáže zpracovat programy ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). V opačném případě zájemci o stanici s lidovou hudbou, dechovkou a jadranskými rytmy tuto stanici nenaladí – starší přijímače ji nedokážou zpracovat. Stanice zůstává nadále nekódovaná.

Diváci, kteří používají HD satelitní přijímač vybavený funkcí automatického ladění a uspořádání programů (FastScan), nemusí nic řešit – všechny změny se vždy provedou automaticky. Zájemci používající HD satelitní přijímač, který není vybaven funkcí FastScan, si musí program naladit sami manuálně. Při ladění doporučujeme postupovat podle návodu k obsluze daného satelitního přijímače. V případě, že již tento návod nemají, mohou použít buď universální návod pro naladění anebo využít služeb některého z partnerů Skylinku. Při ladění je potřeba zadat správné parametry pro naladění.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12363/V, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio