Problematickou křižovatku u Doubravic budou řídit semafory

21. září 2017

Křižovatku na silnici I/36 u Doubravic vybaví krajští silničáři inteligentními semafory. Mají přispět k plynulosti a bezpečnosti provozu. Auta jedoucí z Doubravic totiž často nemohou na hlavní silnici kvůli silnému provozu odbočit do centra města.

Na vedlejší silnici se na příjezdu od Doubravic tvoří dlouhé. Místo po kopcem je rizikové a stávají se tam nehody.

Čtěte také

"V tomto místě již došlo ke smrtelnému úrazu a i policie tuto křižovatku eviduje jako nehodovou lokalitu. Než se auta, která přijíždí směrem od Hrádku a Dolan, zapojí do proudu vozidel na hlavní silnici, stojí v koloně, což pak vede k riskantnímu vyjíždění," řekl krajský radní Michal Kortyš (ODS).

Úprava křižovatky bude stát deset milionů korun a kraj ji zaplatí z dotací. Zahrnuje i autobusové zálivy, aby vozy MHD při stání na zastávce nestály v jízdním pruhu. Na silnici I/36 bude primárně svítit zelená. Červená se rozsvítí až při určitém počtu aut jedoucích z vedlejší komunikace.

"Nestane se tedy, že by na silnici první třídy svítila červená, aniž by ze silnice třetí třídy nevyjíždělo žádné vozidlo. Necháme zde vybudovat také chráněný přechod s dělícím ostrůvkem. Chodci tak nebudou muset přecházet celou silnici první třídy najednou," uvedl krajský radní.

zdroj: ČTK
Spustit audio