Proč jsou Dánové nejšťastnějším národem? Žijí podle hygge. Zkuste to také

30. březen 2018

Knihu, která by vás měla dovést ke štěstí, vydalo v Čechách nakladatelství Euromedia. Její autorkou je Marie Tourell Soderbergová. Publikací s tajemným názvem Hygge zalistovala autorka pořadu Dámská jízda.

Hygge je skandinávský koncept, který přispívá k tomu, že Dánové jsou nejšťastnějším národem světa. V češtině přesný slovní ekvivalent nemáme, ale nejvíc s emu blíží pojem pohoda. Výraz hygge popisuje okamžik štěstí, vřelosti a pospolitosti, který nalézáme v maličkostech běžného života.

Pocit hygge známe instinktivně všichni. Dostaví se, když se uvelebíte na svém oblíbeném místě s napínavou knihou nebo když posedíte u výborného jídla s dobrými přáteli. Ne všichni ale víme, jak si pro takové okamžiky najít čas.

Autentický průvodce Marie Tourell Soderbergové ukazuje, že se hygge skutečně nachází všude okolo, pokud se umíte dívat. Hygge se dotýká všech aspektů všedního dne od zařízení domova po vaření.

Tato kniha vás naučí, jak hygge vyjádřit slovy, najít ho a vytvořit. Pomůže vám ocenit důležitost okamžiku a zjistit, proč je v našich zaneprázdněných životech tak blahodárné vypnout a udělat si na hygge čas.

Spustit audio